2011. május 10., kedd

Madarak itatása


Madarak etetése, itatása

Ilyenkor már nem szabad őket etetni, bármennyire is aranyosak és kedvesek és jó látni őket az etetőknél.

Nem szabad etetni őket!

Legfőbb oka, hogy költenek és a fiókákat akkor magokkal etetnék, amitől megfulladnak.

Itatóval segíthetjük könnyebbé tenni életüket! Így nem kell lemondani a madárlesésről ;-).

Naponta friss vizet öntsünk nekik, lehetőleg laposabb tálba mint pl. virágcserép alátét, mélyebb edényben a kistestű madarak megfulladhatnak, nem tudják felmérni a tükröző mély víz veszélyét, ugyanis előszeretettel fürdetik tollacskájukat, imádnak lubickolni.

Nekem a párkányon van rögzítve egy laposabb ételdoboz, kiolvasztottam a felső szélén 2 lyukat amibe madzagot fűztem, így rögzíteni tudom belülről és nem eshet senki fejére az emeletről.
Az ablakot összefröcskölik a nagy lubickolásban, de ez engem nem zavar, megéri hogy láthatom őket, ahogy jönnek inni a cinkék, zöldikék, tengelicek, verebek és a gerlék. Nem kell messzire repülniük ha megszomjaznak, tudják hogy a fészkük közelében biztosítva van a finom víz ;-)
Az erkélyen virágalátétben van víz, jönnek is inni, így láthatom a cinkéket, zöldikéket, sőt a rigó is felrepül. A virágokat nem bántják, nagyon illedelmes madárkák. Még este fél 8 körül is jönnek, néha nézgelődnek a korláton, vagy hívják a párjukat, nem ricsajoznak, legtöbbször észre sem veszem őket, halkan ki be repkednek.


Házitündér 1.hét fürdő: tükör fényesítés volt ma, szennyestartókat letöröltem és van egy rácsos polcom amiben flakonok vannak, ezt csak beteszem a kádba és letusoltatom, kész is a portalanítása :-)

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails