2011. augusztus 22., hétfő

Hűsítő tippek négylábúaknak



1. Adjunk több ivóvizet!

A kutyák nem izzadnak, csak a talppárnák közötti részen, lihegéssel hűtik szervezetüket, amitől még inkább megszomjaznak. Ivóvízadagjukat duplázzuk meg és cseréljük naponta többször is.

2. Menjünk együtt strandolni!

Az úszáshoz kutyánkat szoktatni kell. Ne dobjuk vízbe az állatot! Inkább csalogassuk le a partra, majd dobjuk játékszerét a vízbe. Közben dícsérjük, bátorítsuk!



A frissítő fürdő egy kádban is üdítő lehet. A legnagyobb melegben is csak langyos vizet használjunk. A napsugarak meg is szárítják kedvencünk szőrét.

3. Sétáljunk hűvösben!

Menjünk reggel és este, mikor hűvösebb a levegő!

4. Legyen megfelelő árnyék!

A rövid szőrű ebek jobban szenvednek a melegtől. Legjobb egy nagy lombú fa, de megteszi egy kifeszített pokróc is. A napsütötte kutyaház tetejét letakarni, a betonalapot fellocsolni.


Melegben kisebb az étvágyuk, kevesebb energiára van szükségük. Ezért ne essünk kétségbe, ha kedvencünk néha otthagyja a vacsoráját.

A hőguta - a tűző napon állatunk napszúrást kaphat, ha nem tudja hűteni testét, hőguta is érheti.
Ennek jól felismerhető jelei vannak - erős zihálás, kimerültség, bizonytalan szédelgő járás.
Agykárosodást is szenvedhet, ezért ha hőgutára gyanakszunk, tekerjük az állatot vizes lepedőbe, próbáljuk megitatni és azonnal forduljunk állatorvoshoz!


Házitündér 4.hét kamra: ma sorra került a jobb oldali polc, felső polcra visszapakoltam az átcsomagolt ritkán használt konyhai eszközöket

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails