2012. február 15., szerda

Krumpligombóc szilvalekvárral


- személyenként 2 nagy, vagy 3 közepes krumplit számolva - nem héjában, hanem rendes főtt krumpliként főzöm meg, ha már puha leszűrni, krumplitörővel áttörni és kicsit hűlni hagyni


- 3 krumplihoz 3-4 evőkanál liszt és 1 tojássárgája - kikeverni és diónyi méretű gombóckákat formázni, amit forrásban lévő vízben, de lassú tűzön kell megfőzni, csak pár perc, mert ez puha gombóc és szétesik


- vajon pirított zsemlemorzsába forgatni a leszűrt gombócokat és finom házilekvárral tálalni

Ezt már feltettem egyszer, most finom szilvalekvárral ettem, ami saját főzésű és ízes szilva darabokkal teli hígabb lekvár, nem hagyományos kemény lekvár, azt nem szeretem, meg olyant nem tudok főzni :-) - ilyent idén is fogok befőzni mert nagyon finom.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails