2012. május 8., kedd

Besameles rakott tészta




- főtt tészta - metélt vagy bármilyen lehet - 2-4 személyre való mennyiség

- 30-50 dkg darálthús - zsiradékon megpirítani, majd kevés vizet aláöntve fedő alatt párolni, ízesítés só, bors, oregano, rozmaring

- besamel - 1 evőkanál vajon, 2-3 evőkanál lisztet pirítani, nem kell barnára, majd felönteni 5 dl meleg tejjel és mártássá főzni, folyamatosan keverni - ízesítés só, bors - tűzről levéve még belereszelni 10 dkg sajtot

- a tésztát és húst összekeverni és jénaiba, tűzállótálba önteni, én most megszórtam feldarabolt paradicsommal is, - még van a fagyóban finom napérlelte - és ráönteni a mártást, villával összekeverni, hogy közé csurogjon, tetejét megszórni reszelt sajttal és jó közepes hőfokon megsütni, mikor pirosas a teteje kész is

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails