2012. szeptember 21., péntek

Ne savanyodj be!

A túlsavasodás káros hatásai

A savasító életmód és a savkeltő élelmiszerek fogyasztása következtében az emberi szervezet fokozott mennyiségben igényel bázikus anyagokat a savak semlegesítéséhez.
Ha testünk képessége a semlegesítésre kimerül, a savak elraktározódnak a kötőszövetekben, az ízületekben és az izmokban, s ez számos kóros folyamatot indíthat el.

Ásványianyag-vesztés: A szervezet a fogakból és a csontokból igyekszik ásványi anyagokat kivonni a savak semlegesítéséhez. Ennek következménye csontritkulás és romló fogazat.



Lerakódások: A savak salakanyagok, melyek a kötő- és zsírszövetben rakódnak le. A szövetek oxigénellátottsága csökken, nem jutnak tápanyagokhoz, és elhalnak.

A sejtfalak megvastagodnak, és egyre áthatolhatatlanabbak lesznek, a bőr pedig elveszíti feszességét, rugalmasságát.

Immunitásvesztés:
A túlsavasodás megbénítja az immunrendszert. Rák vagy más súlyos betegségek kialakulásakor a szervezet mindig savas!



A bázikus hatású ásványi anyagok és nyomelemek megfelelő mennyiségű bevitele alapvető feltétele a kiegyensúlyozott sav-bázis háztartás és ezáltal a szervezet egészségének fenntartásához.

Több fájdalmas, súlyos mozgásszervi betegség, például a köszvény, a reuma vagy a csontritkulás súlyosbodhat a felborult sav-bázis egyensúly következtében.



A tartós túlsavasodás további tünete lehet még a kimerültség, levertség, idegesség, nyugtalanság, depresszió, megnövekedett stresszérzékenység, a koncentrálóképesség, a terhelhetőség és az ellenállóképesség csökkenése, anyagcserezavarok, izom- és ízületi bántalmak, bőr-haj és körömelváltozások.


Ne savanyodj be!



•A zöldségek és gyümölcsök nagy arányban tartalmaznak létfontosságú bázikus anyagokat.
A szervezet kiegyensúlyozott sav-bázis háztartásához a bázikus anyagoknak nagyjából nyolcvan százalékos túlsúlyban kellene lenniük a napi táplálkozásban, ezért törekedned kell a zöldségek, gyümölcsök és tejtermékek fogyasztására.

Figyelj arra, hogy sietség nélkül, nyugodt körülmények között étkezz, és minden falatot alaposan megrágj.



•Fordíts figyelmet lelki egyensúlyod megtartására vagy visszaállítására légzőgyakorlatok, relaxálás vagy olyan hobbi segítségével, amely örömmel tölt el és megnyugtat.

•Erősítsd immunrendszered, és segíts bőrödnek megújulni például aromaszauna rendszeres használatával.



•Fokozd állóképességed: sportolj rendszeresen! Ha időd vagy egészséged nem engedi, akkor legalább napi fél óra sétát iktass be.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails