2012. október 23., kedd

Rántott csibemell, kaporszósz


- finomra vágott fokhagymát és kaprot kevés vajon megpárolni,

- pici vízzel felönteni, pár perc főzés, só, cukor ízesítés és

- tejes lisztes habarással besűríteni - 2 evőkanál lisztet apránként tejjel simára keverni, majd szűrőn keresztül beleönteni a kaporba és kevergetés mellett - ha kell még akkor tejjel hígítani - mártássá főzni

- mellfilét vékonyra szelni, sózni és liszt-tojás-morzsa panírozás után serpenyőben, zsiradékon, közepes lángon megsütni


Nekem nagy kedvencem a kapor, így amíg lehet kapni a piacon, mindig veszek pár csokorral és finomra vágva, bedobozolom a fagyasztóba.

1 megjegyzés:

Kati írta...

Nagyon szeretem mindkettőt:)

Related Posts with Thumbnails