2014. május 20., kedd

Besameles húsos burgonya


Fenséges finom ;-)

- burgonyát fél centis karikára szelni és sós vízben megfőzni, gyorsan megfő ha újkrumpliból készül

- darálthúst, vagy nagyon apróra vágott húst, sózni, borsozni és libazsíron megpirítani, majd ízesíteni zúzott fokhagymával és kevés pirospaprikával meghinteni

- paradicsomot karikára szelni és bazsalikommal meghinteni

- majd besamelt készíteni - fél evőkanál vajon, 2 evőkanál lisztet elkeverni ( nem kell pirítani ), tűzről lehúzni és 3-4 dl tejjel felönteni és mártássá főzni, ízesíteni sóval, csipet borssal

- vajazott sütőtálba, hosszában egy sor krumpli, rá a paradicsom, majd a husi fele - aztán újabb sor krumpli  rá paradicsom, husi, mártás - a mártást közé kanalazni és reszelt sajttal megszórni

- sütés - jó közepes hőfokon pirosasra sütni

Mennyiség - fél kg hús ( darált vagy mellfilé ), 4 nagyobb paradicsom, személyenként 2 db közepes krumpli, fokhagyma, só, bors, pirospaprika, liszt, vaj, tej, sajt
Besamelből többet főzzön, aki nagyobb adagot süt, nekem ez 2 személyre volt elég, hogy finom szaftos mártásos legyen.



Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails