Friss spenótnak, nincsen párja! Hmmm de finom volt! :-)
Vettem pár zacskóval belőle :
- szárait letépkedtem
- megmostam
- kevés vízben megpároltam, épp csak míg megfonnyad
- leszűrtem
- hűlni hagytam
- éles késsel apróra szeltem
- tasakba - most dobozkákba tettem adagonként
- fagyasztóba tettem
A családban fokhagymás habarással készítik.
Én nem teszek bele, mert elveszi a finom zsenge spenót ízét, amit annyira szeretek, kicsit édeskésen hmmm imádom :-)
- pici vízben megpárolom
- ízesítés csipet só és cukor
- majd tejes liszttel behabarom - attól függ mennyi mennyiség készül, nekem 2-3 evőkanál liszt elég és azt simára keverem tejjel, úgy öntöm bele szűrőn keresztül és állandó kevergetés mellett készre főzöm, ez csak pár perc
- fokhagymásan készítve - finomra vágott fokhagymát pici zsiradékon megpárolni, majd bele a spenót, pici víz, ízesíteni, kicsit párolni és behabarni
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése