2014. október 21., kedd
Zöldséges csirke
- csirkeszárnyból és farhátból készült, a húsokat sózni, fűszerezni
- sárgarépát és petrezselyemgyökeret felkarikázni, mirelit zöldborsóval együtt hőállótálba, jénaiba tenni
- a zöldségeket fehér borssal meghinteni
- szárnyakat, farhátakat a zöldségek tetejére helyezzük
- 1 evőkanál liba vagy tyúkzsírt és 1-2 dl vizet öntünk rá
- hőállótál fedelével vagy alufóliával lefedni és jó közepes hőfokon sütni míg puha nem lesz, majd fedő nélkül pirosra sütni - finom szaftos legyen, ha kell, pótoljuk a folyadékot
- sós vízben gyorsrizst főzni, leszűrni és tálalni
Labels:
csirkefarhát,
csirkeszárny,
egytálétel,
húsétel,
petrezselyem,
rizs,
sárgarépa
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése