2015. július 16., csütörtök

Húsleves csirkefarhátból


- csirkefarhátról  a zsírosabb részeket levágni - én előtte mindig vízben felforralom a húst, majd kiveszem, leöblítem, de minden hússal így teszek, hogy ne legyen zavaros a leves -

- hideg vízben feltenni főzni

- só, pár szem egész bors ízesítés

- negyed óra múlva hozzátenni a zöldségeket, sárgarépa, gyökér karikára szelve, krumpli kockára vágva, fél zeller, 1 kisebb egész fej hagyma, 1 tv paprika egészben, pár karfiol rózsa ha van otthon

- lefedve takarékon főzni

- mire megfő a zöldség, addigra a hús is, így kb 1 óra múlva kész a leves

- külön sós vízben megfőzni a levestésztát, leszűrni és a leves mellé tálalni

A farhát finom cuppogós csontos husika, levesbe, rizses húsba, tarhonyásba, pörköltbe lehet felhasználni.


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails