2016. január 9., szombat
Alufóliás batyu
Régi recept és még ide nem került fel. Finom zamatos!
Személyenként egy egy batyut sütök, lehet csirkével, pulykamellel, bármivel ami gyorsan megsül.
- tépek egy jóóó nagy alufóliát, ha nagyobb batyut készítek, akkor 2 nagy fóliát keresztben egymásra teszek, hogy majd kényelmesen össze tudjam fogni a végén
- a fólia aljára vékony szalonna szeleteket
- majd rá, karikára szelt nyers krumplit, só, bors hintés
- ízlés szerint hagymakarikákat, cikkekre szelt paprikát, paradicsomot
- tetejére, befűszerezett kisebb csirkecombok, alsó, felső is lehet, vagy csirke, pulykamell
- a fólia oldalát felhajtom, nem kell szorosra fogni a batyut, laza legyen, majd fent összehajtom, csavarom a 2 fólia végét
- jó nagy sütőtepsibe helyezem a batyukat, 4-5 is elfér
- forró sütőben, jó közepes lángon bő 1 órát sütöm, sütőtől függ persze
Mindenki a sajátját bontja ki, mennyei finom illatfelhők között :-)
Ma már hasonló a sütőzacskó és társai, régen viszont alufóliával oldották meg, hogy a saját gőzében puhuljon meg az étel. Anyukámtól tanultam, úgy mint a római tálban sütést, régebben ez nagy divat volt.
Labels:
alufólia,
alufóliás batyu,
csibemell,
csirkecomb,
egytálétel,
húsétel,
krumpli,
sütés,
sütő
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése