2016. november 25., péntek

Zöldségleves


Egy jó kis forró leves, mindig jólesik!

- karikára szelt sárgarépát, gyökeret zsiradékon kicsit megpárolni

- majd felönteni vízzel

- kerül még a levesbe kockára vágott krumpli, rózsákra szedett karfiol, negyedelve zeller, mirelit zöldborsó, cikkekre szelt paprika és legvégén akár egy egész paradicsom, mert az hamar szétfő

- só, egész bors ízesítés

- lefedve, takarékon készre főzni

- tésztát sós vízben megfőzni, leszűrni - van aki a levesbe főzi -




2 megjegyzés:

Aloha írta...

Mondtam már, hogy leves imádó vagyok!
Gyakran készítek én is ilyen egyszerű, finom levest! ☺

csipike írta...

Most már ebben hidegben jólesik a forró leves. :-)

Related Posts with Thumbnails